Djelovi Evrope i danas na udaru toplotnog talasa
Ilustracija

Djelovi Evrope i danas na udaru toplotnog talasa

Dijelovi Evrope i danas očekuju veoma visoku temperaturu tokom drugog toplotnog talasa ovog ljeta.

U području Pariza očekuju se 42 stepena Celzijusova kao rezultat uticaja vrelog i suvog vazduha koji stiže iz sjeverne Afrike.

Dijelovi Njemačke, Belgije, Holandije, Luksemburga i Švajcarske mogli bi, takođe, da se suoče sa temperaturom od preko 40 stepeni, prenio je AP.

Stručnjaci za klimu upozoravaju da bi ovakve situacije mogle da postanu nova normalnost.

U nekim dijelovima Evrope nije uobičajena ugradnja klima uređaja, pa su građani suočeni sa velikim problemima ove sedmice.

Turisti ulaze u fontane da bi se rashladili, a vlasti pokušavaju da pomognu osjetljivim osobama, poput starijih građana, koji najteže podnose veliku vrućinu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.