Austrija: Uhapšen pošiljalac opasnih pisama
Foto: Ilustracija

Austrija: Uhapšen pošiljalac opasnih pisama

Austrijska policija ušla je u trag osobi koja je nedjeljama slala pisma u kojima se nalazila opasna supstanca. Optuženi nije želio da otkrije motiv za ovo djelo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je upozorenje parlamentu i političarima na opasne pošiljke.

Jedan 39-ogodišnji stanovnik pokrajine Burgenland priznao je da je slao pisma sa hemijskom supstancom.

Protiv njega je policija podnijela krivičnu prijavu i on je pušten na slobodu.

Radi se o pošiljkama, koje pored pisama sadrže i male cilindrične predmete punjene kisjelinom, koji izazivaju reakcije u kontaktu sa kožom.

"Još uvijek nije jasno koje je namjere imao sa svojim pismima", rekao je pukovnik policije Helmut Marban.

On je kazao da su i pored prvog saslušanja, mnoga pitanja otvorena.

U trag osumnjičenom policija je ušla preko pošte u kojoj je predavao pisma. Napravio je, kako tvrdi policija, jednu odlučujuću grešku, koja ga je razotkrila, ali čuvari reda neće da otkriju koju.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.