Objavljen novi tender za izvođača radova na Kući maslina u Baru
Foto:Uprava javnih radova

Objavljen novi tender za izvođača radova na Kući maslina u Baru

Uprava javnih radova objavila je novi tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju Kuće maslina u Baru, na koji zainteresovane kompanije ponude mogu dostavljati do 31. jula.

Vrijednost projekta je milion eura, koje je Vlada Crne Gore obezbijedila kapitalnim budžetom.

Kuća maslina će se, u skladu sa urbanističkim planom Opštine Bar, nalaziti u Starom Baru. Njena ukupna površina, kako je zamišljeno rješenjem projektantske kuće Arhing Inženjering, biće blizu 1.100 metara kvadratnih. Projektovana je kao administrativni i edukativni centar, koji će ujedno biti središte raznih manifestacija, među kojima i tradicionalne Maslinijade, saopšavaju iz Uprave.

Objekat će sadržati i manji pogon za preradu maslina, koji će biti otvoren za sve crnogorske maslinare i zainteresovane turiste, kako bi mogli da vide kompletan proces dobijanja ulja.

Kucamaslina2

Foto:Uprava javnih radova 

Osim značajnog unapređenja uslova za rad crnogorskih maslinara i predstavljanje proizvoda vrhunskog kvaliteta, očekuje se, napominju iz Uprave, da će Kuća maslina biti veoma atraktivna i za mnogobrojne strane turiste i posjetioce, čime će postati dio turističke i kulturne ponude Bara i Crne Gore.

Prethodni postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova, koji je objavljen u decembru prošle godine, obustavljen je nedavno, jer nije bilo ispravnih ponuda.

Kompletan postupak javne nabavke za izradu tehničke i pripremu tenderske dokumentacije realizuje Uprava javnih radova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.