Jagodina: Grom udario u antenu, pa zapalio kuću
Ilustracija

Jagodina: Grom udario u antenu, pa zapalio kuću

Posle velikog nevremena u Jagodini grom je sinoć zapalio krov jedne kuće.

Grom je, kako se pretpostavlja, pogodio metalnu šipku TV antene i napravio veliku rupu, a plamen je ubrzo izazvao požar i progutao gotovo cio krov dvospratne privatne kuće. Vatrogasci su, sa dva vozila, uspjeli da ugase vatru, koja je napravila veliku materijalu štetu i zaprijetila objektima u susjednim dvorištima,prenosi RTS.

Posle snažnog udarca i detonacije a plamen je bio visok desetak metara, ispričao je jedan od komšija.

U cijelom naselju nestala je i struja, a oko zapaljene kuće okupio se veliki broj ljudi. Neki od njih kažu da se detonacija osjetila i u drugim dijelovima grada. Na sreću, niko nije povrijeđen. 

U vrijeme udara groma u prizemlju kuće spavala je baka, koja tvrdi da ništa nije čula i da su je tek vatrogasci probudili. Mlađi dio porodice otputovao je na more, tako da je, možda, veća tragedija izbjegnuta.

Vatrogasci su za nekoliko sati uspjeli da ugase vatru, ali zbog svake sigurnosti dežurali su tokom cijele noći. Šteta je velika, ali tek će tokom dana biti utvrđena.

Stručnjaci sa kojima smo razgovarali još se čude i pitaju kako je grom pogodio znatno nižu kuću, iako se ona nalazi u neposrednoj blizini objekata sa gromobranima, među kojima su dimnjak jagodinske pivare i desetak stambenih višespratnica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.