Kim se izvinila: Preimenovaće liniju donjeg veša Kimono
Kim Kardašijan

Kim se izvinila: Preimenovaće liniju donjeg veša Kimono

Rijaliti zvijezda Kim Kardašijan najavila je da će preimenovati ime brenda linije donjeg veša za žene, nakon što se našla na udaru mnogih, posebno Japanaca koji su je osudili zbog nepoštovanja japanske kulture.

Neki su se Japanci na društvenim mrežama žalili da linija "Kimono Intimates" ne poštuje tradicionalnu japansku odjeću.

Iako je još prošle nedjelje rekla da ne namjerava da mijenja ni ime brenda ni kolekcije, u međuvremenu se predomislila, pa se na Tviteru izvinila, najavivši da će uskoro objaviti i novi naziv brenda. 

"Uvijek slušam, učim i razvijam se. Kad sam objavila ime svoje modne linije uradila sam to s najboljim namjerama", objavila je između ostalog Kardašijan na Instagramu.

Kimono, tradicionalna odora s dugim rukavima i pojasom oko struka u Japanu se nosi od 15. vijeka. Smatra se i simbolom japanske kulture, a danas ga žene većinom nose u svečanim prilikama.

"Nosimo kimono kada slavimo zdravlje, dečje rođendane, veridbe, mature, ali i na sahranama. Riječ je o svečanoj odjeći koja se u porodicama prenosi s koljena na koljeno", pojasnila je jedna Japanka. 

Većinu Japanaca razljutilo je to što je izgledalo da će tradicionalni dio odjeće nositi isti naziv poput donjeg veša.

Tviteraši su prošle nedjelje pokrenuli kampanju pod heštegom #KimOhNo, kao i peticiju koju je potpisalo više od 126.000 ljudi. Njome od Kardašijan traže promjenu naziva brenda. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.