Studenti Mašinskog fakulteta napravili model ljudske ruke (VIDEO)

Studenti Mašinskog fakulteta napravili model ljudske ruke (VIDEO)

Grupa studenata završne godine bečelor studija Mehatronike projektovala je i napravila model ljudske ruke.

Za sada upravljaju šakom pomoću rukavice sa senzorima koja se navuče na zdravu ruku. Projekat je vrlo interesantan i izazovan i studenti namjeravaju da na master studijama nastave da rade na vještačkoj ruci i da usavrše njene funkcije.

Ovakvi multidisciplinarni projekti omogućavaju saradnju sa mnogim strukama, u ovom slučaju na primjer, pored drugih, i sa Medicinskim fakultetom.

Ove godine studenti bečelor studija Mehatronike su radili na još četiri projekta:- Automat za pravljenje koktela,- CNC ploter,- Model Mars rovera, i- Humanoidni robot,dok su studenti master studija pravili model indistrijskog robota, saopštio je Univerzitet Crne Gore.

Kako se dodaje, na svim studijskim programima na Mašinskom fakultetu studenti primjenjuju stečena znanja na praktičnim projektnim zadacima, što im omogućava ne samo produbljivanje znanja, nego i sticanje pouzdanja u sopstveno znanje i mogućnosti.

Takođe, studenti koji pokažu spremnost za rad i učenje, se uključuju u naučno-istraživačke projekte i projekte za privredu, što im omogućava dodatna znanja, pored redovno stečenog na studijama. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.