Podrška  Holandije na putu Crne Gore ka EU
Bošković i Van den Dol, foto: MOD

Bošković i Van den Dol

Podrška Holandije na putu Crne Gore ka EU

Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, sastao se danas sa odlazećim ambasadorom Kraljevine Holandije za Crnu Goru, Henkom Van den Dolom.

Bošković je istakao važnost dobrih veza među zemljama saveznicama, uz uvjerenje da će saradnja Ministarstva odbrane Crne Gore i Ministarstva odbrane Kraljevine Holandije biti dodatno ojačana i unaprijeđena, kako u svojstvu NATO saveznica, tako i na bilateralnoj osnovi.

Naglašavajući da je Crna Gora članstvom u NATO ispunila jedan od dva strateška spoljnopolitička cilja, te da predano radi na ispunjavanju drugog, članstvu u EU, gdje očekujemo podršku Kraljevine Holandije.

Ministar je upoznao sagovornika sa aktuelnim projektima Ministarstva odbrane Crne Gore, modernizacijom odbrambenog sistema Crne Gore, kao i učešćem crnogorske vojske u međunarodnim misijama i operacijama.

Bošković je kazao da je saradnja sa partnerima jedan od prioriteta naše zemlje kada je u pitanju spoljna politika i izrazio očekivanje da će odnosi dvije zemlje biti ojačani na obostranu korist, te da će se na taj način promovisati i međusobno razumijevanje i prijateljstvo između dva naroda.

Van del Dol je istakao da Crna Gora predstavlja primjer u regionu kada su u pitanju evroatlantske integracije i da je sveobuhvatne reforme koje je sprovela u cilju unapređenja sistema odbrane preporučuju kao pouzdanog partnera međunarodne zajednice.

On je istakao da će Kraljevina Holandija nastaviti da pruža podršku u ostvarivanju prioriteta vanjske politike Crne Gore. Hogard je naveo da naša zemlja kao faktor stabilnosti u regionu, značajno doprinosi stabilnosti i na globalnom nivou. 

Sagovornici su razgovarali o bezbjednosnoj situaciji u regionu, te izrazili obostranu spremnost za unapređenje saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.