Održan okrugli sto o Predlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskim komunikacijama
Foto: Vlada CG

Održan okrugli sto o Predlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskim komunikacijama

Danas je u Privrednoj komori Crne Gore, u okviru javne rasprave o Predlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskim komunikacijama, održan Okugli sto.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, u uvodnom dijelu govorio je državni sekretar u Ministarstvu ekonomije, Milan Srzentić dok su prisutne o rješenjima iz ovog Predloga Zakona upoznali predstavnici Ministarstva ekonomije i Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost koji su članovi Radne grupe za izradu ovog zakona.

Predstavnica Ministarstva javne uprave Danijela Nedeljković - Vukčević, generalna direktorica Direktorata za državnu upravu, je govorila o usaglašenosti izmjena u ovom predlogu zakona sa Zakonom o državnoj urpavi. 

Okruglom stolu stolu su prisustvovali predstavnici operatora elektronskih komunikacija kao i predstavnici državnih institucija iz ove oblasti i predstavnici Saveza radioamatera iz sektora nevladinih organizacija. 
Poziv za javnu raspravu je objavljen 23. maja 2019. godine, a javna rasprava se završava 12. juna 2019. godine, do kada svi zainteresovani mogu poslati svoje komentare i sugestije. 

Nakon završetka javne rasprave, sve primjedbe, sugestije i komentari će se razmotriti na Radnoj grupi, i po potrebi ugraditi u tekst zakona koji će dalje ići prema Vladi na konsultacije sa nadležnim ministarstvima i drugim zainteresovanim organima, a potom i na usaglašavanje sa Evropskom komisijom. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.