Igre malih zemalja doprinose daljoj međunarodnoj afirmaciji CG i promociji sporta
Bah i Marković

Marković razgovarao sa predsjednikom MOK-a Tomasom Bahom

Igre malih zemalja doprinose daljoj međunarodnoj afirmaciji CG i promociji sporta

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se danas u Budvi sa predsjednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasom Bahom, koji je doputovao u Crnu Goru kako bi prisustvovao večerašnjem zatvaranju Igara malih zemalja.

Na sastanku je zaključeno da je saradnja Crne Gore sa Međunarodnim olimpijskim komitetom kvalitetna i kontinuirana i da najbolji dokaz za to predstavlja održavanje Igara malih zemalja u Crnoj Gori, te da i ova sportska manifestacija značajno doprinosi daljoj međunarodnoj afirmaciji Crne Gore i promociji sporta, saopšteno je iz kabineta premijera.

47978026942febec2550co

Premijer Marković je informisao predsjednika MOK-a o strateškom pristupu Vlade razvoju sporta i njegovom omasovljenju, te da je s tim ciljem i formirano Ministarstvo sporta i mladih na čelu sa nekadašnjim aktivnim sportistom i šampionom Nikolom Janovićem. Sagovornici su se saglasili da ulaganja u sport ne predstavljaju trošak već investiciju koja se višestruko vraća.

„Svaki euro uložen u sport, štedi deset eura u zdravstvu“ – rekao je predsjednik MOK-a.

Marković je informisao predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta i o političkim i ekonomskim prioritetima Vlade. Predsjednik MOK-a ocijenio je da je naša država u proteklih trinaest godina nezavisnosti ostvarila značajan napredak rekavši da Crna Gora može biti ponosna i na to što je u ranijem periodu ostala izvan opasnih sukoba i posvetila se razvoju.

Premijer  i predsjednik Bah su se dogovorili da Vlada Crne Gore, odnosno Ministarstvo sporta i mladih pojača saradnju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom i da u tom kontekstu bude i zaključen Memorandum o razumijevanju Vlade i Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Sastanku su prisustvovali ministar sporta i mladih Nikola Janović i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.