Darmanović: Velika Britanija se nije miješala u sudski proces
Srđan Darmanović, foto: Skupština CG

U slučaju pokušaja terorizma

Darmanović: Velika Britanija se nije miješala u sudski proces

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović kazao je da se Velika Britanija, niti jedna druga država nije miješala u sudski proces u slučaju pokušaja terorizma.

On je, povodom ocjena Predraga Bulatovića iz Demokratskog fronta da je službenik ambasade Velike Britanije redovno pratio suđenje i time sprovodio pritisak na pravosuđe, rekao da je legitimno prisustvo zvaničnika britanske ambasade na suđenju čelnicima DF-a.

"Nema ništa iznenađujuće što je ambasada Ujedinjenog kraljevstva vrlo pažljivo pratila tok suđenja za pokušaj terorizma. Interesovanje je logično i legitimno a Velika Britanija i njena ambasada tu granicu nijesu prelazili", kazao je Darmanović danas u Skupštini.

Bulatović je ocjenio da se Velika Britanija kroz izjave zvaničnika i državne službe aktivno uključila u sudski proces za pokušaj terorizma na dan izbora 2016.

Podgorički Viši sud osudio je, u prvostepenoj presudi, lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića na po pet godina zatvora u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016.

Ruski državljani Eduard Šišmakov osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina, dok je Vladimir Popov osuđen na 12 godina.

Za njih je Tužilaštvo u optužnici navelo da su agenti ruske obaveštajne službe GRU i nijesu dostupni crnogorskim vlastima. Oni su označeni kao organizatori pokušaja terorizma i kriminalnog udruživanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.