Austrija:  Sebastijanu Kurcu izglasano nepovjerenje
Sebastijan Kurc

Glasanje u parlamentu

Austrija: Sebastijanu Kurcu izglasano nepovjerenje

Austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurcu izglasano je danas nepovjerenje u parlamentu deset dana posle izbijanja skandala oko video snimka sa Ibice zbog koga se raspala njegova koalicija sa ekstremnom desnicom.

Nepovjerenje kancelaru izglasano je glasovima Socijaldemokratske partije i ekstremnodesničarske Slobodarske partije FPO, čiji vođa je bio primoran da podnese ostavku sa mjesta vicekancelara i šefa stranke posle objavljivanja kompromitujućeg videa.

Glasanje o nepovjerenju vladi zatražila je Socijaldemokratska partija a doskorašji koalicioni partner, FPO najavio je da će takodje glasati za nepovjerenje vladi kancelara Sebastijana Kurca.

Vladajuća koalicija u Austriji se raspala prije nedelju dana nakon objavljivanja kompromitujućeg video snimka o FPO.

Kurc je smijenio sve ministre svojih koalicionih partnera FPO tehnokratama koji je trebalo da budu u vladi do prijevremenih izbora koje je najavio za septembar.

Kurc je tražio nove izbore u septembru ali su prije toga opozicione Socijaldemokrate tražile glasanje o nepovjerenju vladi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.