Evropski izbori u četiri zemlje
Foto: Rojters

Test za Uniju

Evropski izbori u četiri zemlje

Građani Slovačke, Malte, Letonije i Češke glasaju na izborima za Evropski parlament.

Ovi izbori se održavaju tokom četiri dana u 28 zemalja članica EU, i predstavljaju priličan test za Uniju.

Brojna predviđanja govore da će nacionalisti i ekstremni desničari dobro proći. Oni bi zatim pokušali da svoje prisustvo u EP iskoriste za vraćanje ovlašćenja nacionalnim vladama.

Umerenije stranke žele da učvrste bliske veze među članicama EU.

Velika Britanija, Irska i Holandija su već glasale. Česi su glasanje počeli juče, a završiće ga danas, kao i Slovačka, Malta i Letonija, sve ostale članice EU će glasati sjutra.

Rezultati se očekuju sjutra uveče, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.