SD: Zakon o slobodi vjeroispovijesti u skladu sa najvišim pravilima
SD

SD: Zakon o slobodi vjeroispovijesti u skladu sa najvišim pravilima

Za Socijaldemokrate Crne Gore utvrđeni Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica predstavlja važan iskorak u adekvatnom regulisanju ove oblasti, navodi se u saopštenju ove partije.

U SD-u vjeruju da će predloženi tekst, u odnosu na važeći zakon koji datira iz vremena SFRJ, na najbolji mogući način korespondirati realnosti građanske, multietničke i multikonfesionalne Crne Gore, poštujući jednaka prava i obaveze svih onih koji žive u njoj.

"Uvjereni smo da je predloženo rješenje u skladu sa najvišim standardima savremene pravne prakse u pogledu pune slobode vjeroispovijesti i jednakog položaja vjernika svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori", navode iz SD-a.

Dodaju da kulturna baština koju su stvarali naši preci mora ostati u nasljeđu svih građana Crne Gore i zato pozdravljaju zakonske norme koje na transparentan način uređuju pitanja državne imovine.

"Ozbiljnosti kojom se pristupa ovom važnom pitanju ide u prilog činjenica da će ovo rješenje razmatrati i Venecijanska komisija, koja će, uvjereni smo, dati konstruktivne sugestije i potvrditi da je rješenje u skladu sa principima savremene pravne prakse", zaključuju iz SD-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.