Čudo od žene: Ona je prvi pilot na svijetu rođen bez ruku (FOTO)
Džesika Koks, foto: Instagram

Čudo od žene: Ona je prvi pilot na svijetu rođen bez ruku (FOTO)

Tridesetšestogodišnja Džesika Koks, iz američke države Arizone, prva je žena na svijetu rođena bez gornjih ekstremiteta koja je uspjela da dobije licencu za pilota.

"Prešla sam dug put da bih postala pilot. Obučavala sam se na tri aviona. Ali ne zato što sam ih slupala, već zbog toga što logika instrumenata i načina upravljanja predstavljala pravi izazov za mene", rekla je ona za lokalnu televiziju KGUN9.

desikakoks11000x0

Foto: Instagram

Avion na kome Džesika leti morao je, svakako, da bude prepravljen kako bi mogla njime da upravlja.

"Tako je prilagođen da mogu da upravljam obijema nogama i da imam punu kontrolu nad avionom", rekla je ona.

Njena majka, inače, nije znala da će da rodi bebu bez ruku sve do samog porođaja.

1156

Foto: Instagram

"Bila je veoma zabrinuta za moju budućnost, misleći da ću kao osoba bez ruku cijeli život morati da provedem zatvorena među zidovima."

Džesika, međutim, nije dozvolila da je nedostatak ruku ni u čemu sputava. Zato je, prije nego što je postala pilot, naučila da svira klavir, savladala surfovanje i dobila vozačku dozvolu.

Osim toga, Džesika Koks roni, a, koristeći poseban "oklop" koji joj omogućava oslonac, oprobala se i u planinarenju, prenosi Njuz hab.

"Nikada nemojte da se bojite da se suočite sa sopstvenim strahom. Radite ono čega se plašite, je to će to učini da osjećate da ste živi", poručuje ona svima onima koji su se našli u sličnoj životnoj situaciji.

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

B92

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.