Radunović: Saradnja Ministarstva finansija i UNDP-a na visokom nivou
Foto: Vlada CG

Radunović: Saradnja Ministarstva finansija i UNDP-a na visokom nivou

Ministar finansija, Darko Radunović sa saradnicima sastao se sa novoimenovanom stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, Danielom Gašparikovom.

"Ministarstvo finansija i UNDP uspješno sarađuju na nizu aktivnosti u okviru projekta „Jačanje transparetnog i odgovornog upravljanja javnim finansijama u Crnoj Gori“ koji podržava Republika Slovačka i izražavam zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom. Mišljenja sam da uz Vašu pomoć možemo krenuti u implementaciju i drugih projekata i da je podrška UNDP-a od velikog značaja za Crnu Goru“, saopštio je Radunović uputivši riječi dobrodošlice i čestitke na novoj funkciji stalnoj prestavnici UNDP-a.

Takođe, ministar je istakao važnost finansijske podrške Ministartva finansija Republike Slovačke kroz tehničiku podršku UNDP, sa ciljem unapređenja informacionog sistema za nadzor priređivača igara na sreću.
Tokom razgovora, naglašena je potreba za daljim poboljšanjem upravljanja javnim finansijama kao jedne od ključnih oblasti reforme javne uprave, kao i unapređenju odgovornosti, efikasnosti i djelotvornosti u upravljanju javnim finansijama.

„Ovo su preduslovi za ispunjenje kriterijuma za pridruživanje EU i dostizanje međunarodnih standarda“, istakla je Gašparikova. 

Sagovornici su konstatovali da je dosadašnja saradnja uspješna, te da  postoji prostor za njeno dodatno unapređenje i dogovoren je nastavak intezivne komunikacije u planiranju predstojećih aktivnosti i budućih zajedničkih inicijativa. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.