Od dva bezbjednosno interesantna lica iz Kotora oduzeti uređaji za snimanja, dva telefona i vozilo
ilustracija

Kontrola u cilju sprječavanja eskalacije sukoba zaraćenih kriminalnih grupa

Od dva bezbjednosno interesantna lica iz Kotora oduzeti uređaji za snimanja, dva telefona i vozilo

Službenici barske policije su od dva bezbjednosno interesantna lica – pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe, S.B. i N.S, oduzeli uređaj za skladištenje video materijala i dva mobilna telefona koje su ova lica koristila za snimanje i čuvanje materijala odnosnoi za komunikaciju putem aplikacije.

Prema informacijama iz policije, od njih je oduzeto i vozilo.

"Službenici CB Bar su, u cilju sprječavanja eskalacije sukoba zaraćenih kriminalnih grupa na području Opštine Bar, kao i izvršenja teških krivičnih dijela protiv života i tijela, izvršili kontrolu dva bezbjednosno interesantna lica iz Kotora i od ovih lica oduzeli dva mobilna telefona sa instaliranim programskim aplikacijama za međusobnu komunikaciju kao i komunikaciju sa drugim povezanim licima", pojašnjeno je iz Uprave policije.

Nakon toga pribavljena je naredba od nadležnog suda na osnovu koje je izvršen pretres vozila koje su koristila ova lica.

"U prtljažniku je pronađen tzv. štek u kojem se nalazio elektronski uređaj za skladištenje snimljenog video materijala sa pripadajućim ruterom koji je povezan sa internetom u cilju emitovanja i daljinskog očitavanja snimaka, dok je daljim pregledom ustanovljeno da je ovaj uređaj kablovski povezan sa dvije kamere visoke rezolucije koje su bile sakrivene u krovnim nosačima kofer tregera koje su snimale prednju i zadnju regiju vozila", saopštila je policija.

Kako su dodali iz UP, navedeno vozilo kao i pronađeni uređaji su privremeno oduzeti od ovih lica radi vještačenja, dok je o predmetnom događaju obaviješten nadležni tužilac radi kvalifikacije ovog događaja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.