Marković: Janketić je ostavio zapažen trag na kulturnoj sceni, afirmišući svoju Crnu Goru i svoj zavičaj
Duško Marković

Premijer uputio telegram saučešća porodici glumca Miša Janketića

Marković: Janketić je ostavio zapažen trag na kulturnoj sceni, afirmišući svoju Crnu Goru i svoj zavičaj

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković uputio je, u ime Vlade i u svoje ime, telegram saučešća porodici poznatog glumca Miša Janketića.

Premijer je u telegramu istakao da je Janketić bio uzor mnogih umjetnika i poklonika glumačke umjetnosti.

"Njegovom smrću raskošni talenat i glumačko umijeće postaju nenadoknadiv gubitak za našu kulturu. Istovremeno, kao nasljeđe i ponos stoji istina da je Miša Janketić, ostvarujući se u brojnim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama, ostavio zapažen trag na kulturnoj sceni prostora bivše Jugoslavije, afirmišući u prvom redu svoju Crnu Goru i svoj zavičaj. Upravo ta crta pripadnosti Crnoj Gori i njenim vrijednostima, na kojoj smo mu zahvalni, davala je i poseban pečat njegovoj umjetničkoj i patriotskoj ličnosti“, navodi se u telegramu saučešća.

2546571f

Podsjećamo,glumac Mihailo Miša Janketić, porijeklom iz Tomaševa iz Bijelog Polja, preminuo je juče u Beogradu, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP).

U raskošnoj bogatoj karijeri odigrao je više od stotinu uloga u pozorištu, najviše u svoom matičnom teatru – JDP-u.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.