Bivši američki general položio vijenac na spomen-obilježje Milici Rakić i svoj djeci stradaloj u NATO bomdardovanju
Foto:Screenshot

Beograd

Bivši američki general položio vijenac na spomen-obilježje Milici Rakić i svoj djeci stradaloj u NATO bomdardovanju

Bivši komandat američkih snaga u Evropi penzionisani general Ben Hodžis, nakon što je položio vijenac na spomen-obilježje Milici Rakić i svoj djeci stradaloj u NATO bomdardovanju 1999. godine, rekao je da je taj spomenik podsjetnik na tragediju u kojoj su stradala djeca, simbol budućnosti.

Vijenac na spomenik u Tašmajdanskom parku položila je i direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić.

Hodžis boravi u dvodnevnoj posjeti Beogradu u okviru konferencije "Beogradska NATO nedelja", u organizaciji CEAS.

Hodžis je rekao da kao otac saosjeća sa svim roditeljima koji su u različitim okolnostima izgubili djecu i da je želio da oda počast nevino stradalim mališanima.

"Ovaj spomenik je podsjetnik na tragediju u kojoj su stradala djeca, koja su simbol budućnosti, bez obzira koje su nacije ili vjere", rekao je Hodžis, prenio je RTS pozivajući se na Tanjug.

Naglasio je da je spomenik i snažan podsjetnik zašto se u budućnosti mora snažno raditi na prevenciji sukoba u kojima su, kako je rekao, nevini uvijek najveće žrtve.

Hodžis danas danas učestvuje na konferenciji "Srbija i NATO - pogled u budućnost" koju organizuje Centar za evroatlantske studije (CEAS) u saradnji sa potpredsjednikom Narodne skupštine Vladimirom Marinkovićem i Ambasadom Kraljevine Norveške u Srbiji, a u okviru programa Beogradska NATO nedelja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.