Mustafić: Trenutno sezonski angažovano 3,5 hiljada nezaposlenih
Suljo Mustafić

Snažan doprinos dala nacionalna kampanja "Zaposlimo domaće-Da CG radi"

Mustafić: Trenutno sezonski angažovano 3,5 hiljada nezaposlenih

Od početka godine više od 3,5 hiljada nezaposelnih sa evidencije Zavoda za zapošljavanje (ZZZCG) zaposleno je na sezonskim polovima.

To je za Dnevnik Javnog servisa, kazao direktor Zavoda za zapošljavanje, Suljo Mustafić navodeći da je toj statistici snažan doprinos dala nacionalna kampanja "Zaposlimo domaće-Da Crna Gora radi".

Mustafić očekuje da će na sezonskim poslovima sa Zavoda ove godine biti angažovano 11 hiljada radnika.

"Trenutno imamo angažovanih oko 3,6 hiljada lica sa naše evidencije, domaćih radnika u sezonskom zapošljavanju na primorju što je značajan podatak ako ga uporedimo sa prošlom godinom da je u ovo vrijeme bilo oko 1,8 hiljada, znači nekih dvostruko više ih ima ove godine. Ono što je naš cilj i namjera da kroz kampanju 'Zaposlimo domaće da Crna Gora radi' jeste upravo to da se obezbijedi i što veći broj kvalitetne radne snage", kazao je Mustafić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.