Papa Franja: Irinej mi je pomogao, jedini interes je istina
Papa Franja

Papa Franja: Irinej mi je pomogao, jedini interes je istina

Papa Franja, koji je posjetio Bugarsku i Sjevernu Makedoniju, dao je izjavu dopisniku zagrebačkog ''Večernjeg lista'' iz Rima Silviju Tomaševiću u avionu.

Hrvatskog novinara najviše je zanimala kanonizacija Alojzija Stepinca, a papa je odgovorio da to zavisi od izvještaja zajedničke komisije koja je osnovana sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

"Stepinac je bio duševan čovjek, zato ga je Crkva proglasila blaženim. Ali u određenom trenutku u procesu kanonizacije postoje nejasne tačke, istorijske tačke. Molio sam se, promišljao sam to, tražio sam savjete i vidio da treba da zatražim pomoć (srpskog partijarha) Irineja. On je velik patrijarh. Irinej je pomogao, napravili smo zajedničku istorijsku komisiju i sarađivali smo. I Irineju i meni jedini je interes istina. I da ne pogriješimo. Čemu bi služilo proglašenje sveca ako tu istina nije jasna? Nikome to ne bi služilo", rekao je papa Franja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.