Moskva: Spaljeni avion evakuisan, aerodrom ponovo radi
Foto:Tanjug/AP

Moskva: Spaljeni avion evakuisan, aerodrom ponovo radi

Moskovski aerodrom Šeremetjevo nastavio je normalno funkcionisanje, nakon požara koji je prilikom slijetanja buknuo u putničkom avionu Suhoj Superdžet 100.

U toj nesreći život je izgubila 41 osoba

"Šeremetjevo je nastavilo sa normalnim funkcionisanjem, obje piste su operativne, planirano je da se u toku sledeća 24 sata vratimo na normalan raspored letova", rekli su iz pres službe aerodroma, a prenio Tass.

Navodi se da su istražitelji Ruskog istražnog odbora i Međunarodnog vazduhoplovnog komiteta (IAC) završili posao na aerodromu, a spaljeni avion je evakuisan do parking mjesta.

Iz pres službe su objasnili da će prevoznici obavijestiti putnike o otkazanim ili odloženim letovima kao i o odgovarajućim promjenama rasporeda najmanje pet sati unaprijed.

U avionskoj nesreći na moskovskom aerodromu Šeremetjevo kada se zapalio avion u kojem je bilo 78 putnika i članova posade poginula je 41 osoba, uključujući dvoje djece.

9668751245cd12e59e5230160297840v4big

Foto:Tanjug/AP

Navodi se da je avion letio od Moskve ka Murmansku, ali se zbog tehničkih problema posle 28 minuta leta zapalio u pokušaju prinudnog slijetanja na Šeremetjevo.

Istražitelji ispituju više mogućih uzroka nesreće, koje uključuju nedovoljnu obučenost pilota, tehničke probleme i nepovoljne vremenske uslove, izjavila je danas novinarima portparolka Ruskog istražnog odbora Svetlana Petrenko.

Tanjug/B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.