Pao snijeg u Sloveniji i Italiji, grad veličine oraha u Hrvatskoj (FOTO/VIDEO)
Italija, foto:Facebook

Pao snijeg u Sloveniji i Italiji, grad veličine oraha u Hrvatskoj (FOTO/VIDEO)

Snijeg je juče pao u Sloveniji i sjevernoj Italiji dok je djelove Hrvastke zasuo grad.

Snijeg koji je juče padao u Sloveniji stvorio je probleme u saobraćaju, pa je zimska oprema obavezna na pojedinim putnim pravcima na sjeverozapadu zemlje.Sniježnih padavina juče je prvo bilo na području Kranjske Gore, a kasnije i na Bohinju i u Selškoj dolini, prenose slovenački mediji. Snijeg je padao na nadmorskoj visini od oko 800 metara.

Saobraćajni informativni centar za državne puteve upozorio je vozače da je zbog zimskih uslova zatvoren put koji ide preko prevoja Vršič, kao i prevoj Korensko sedlo na austrijskoj strani.

Zimska oprema je obavezna na putevima u Gorenjskoj i na putu preko prevoja Predel, javila je Srna, prenosi RTRS.

Novi snijeg juče je pao i u djelovima sjeverne Italije na poznatom skijalištu Marmolada (Alpi) a nadmorskoj visini od preko 2500m.

 

 Jak grad pogodio je juče centralnu Istru u Hrvatskoj, a u okolini Pazina led je bio veličine oraha.

Leda je bilo i na putevima, što je otežalo odvijanje saobraćaja.

5844487425047975097433353389076294326026240n

Foto:Facebook/Sever Weather Europe

Zbog najavljene kiše i olujnog nevremena, u Hrvatskoj je za danas izdato upozorenje, a prema najavama u pojedinim djelovima moguć je i snijeg.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.