U Njemačkoj detonirana bomba iz Drugog svjetskog rata, oštećeno nekoliko zgrada
Foto: DPA

U Njemačkoj detonirana bomba iz Drugog svjetskog rata, oštećeno nekoliko zgrada

U Njemačkoj detonirana bomba iz Drugog svjetskog rata, oštećeno nekoliko zgrada.

U gradu Regensburgu na jugu Njemačke detonirana je bomba iz Drugog svjetskog rata prilikom čega je došlo do štete na obližnjim objektima, javlja Anadolija.

Policija je saopštila da je zbog kontrolisane detonacije evakuisano nekoliko hiljada stanovnika.

"Prilikom prvog obilaska područja primijetili smo mnoga popucana stakla i oštećene fasade", kazali su iz policije.

Gradske vlasti su prije detonacije, zbog veličine bombe, upozorile na moguća oštećenja na zgradama. Ipak, infrastruktura poput željezničkih pruga ili cesta nije oštećena.

Bomba koja je pronađena u blizini riječne luke na Dunavu detonirana je rano jutros, a detonacija se čula na području čitavog grada.

Prije toga, iz okolnih ulica je evakuisano preko 4.500 građana.

U Njemačkoj se gotovo svaki dan pronalaze bombe zaostale iz Drugog svjetskog rata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.