CG policajci i akademci na obuci u Milvokiju za pretrese, upade u prostorije, uklanjanje eksplozivnih sredstava...
Foto:Ambasada SAD

Uz podršku Ambasade SAD u Podgorici

CG policajci i akademci na obuci u Milvokiju za pretrese, upade u prostorije, uklanjanje eksplozivnih sredstava...

Ambasada SAD u Podgorici je u aprilu podržala studijsku posjetu Milvokiju, Viskonsin, za pripadnike Uprave policije i Policijske akademije Crne Gore.

Ova aktivnost je, kako je saopšteno iz Ambasade, realizovana kao dio petogodišnjeg partnerstva između policijske službe Milvokija i crnogorske policije.

"Međunarodni program za obuku i pomoć policiji (ICITAP), u okviru Ambasade SAD, sponzorisao je ovu posjetu u cilju jačanja kapaciteta crnogorske policije za taktičke operacije putem intenzivne obuke sa SWAT jedinicom policijske službe Milvokija, u oblastima kao što je sprovođenje naloga za pretres, mehanički upad u prostorije i uklanjanje eksplozivnih sredstava. Sastanci su održani i sa predstavnicima Policijske akademije Milvokija radi diskusije o nastavnom planu za stručno osposobljavanje policije.", kaže se u saopštenju.

TrainingDeploymenttoMilwaukeeWisconsin5

Foto:Ambasada SAD

Kako podsjećaju, najmanje tri studijske posjete Milvokiju su prethodno održane u okviru ovog partnerstva u cilju sagledavanja patrolne metodologije, akademije za obuku, centra za čuvanje dokaza, organizacione strukture i drugih sistema policijske službe Milvokija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.