Ubistvo Vukotića: Privedeno 26
Veselin i Jovica Vukotić

Kotor

Ubistvo Vukotića: Privedeno 26 "kavčana", pronađeno 6 čaura, ubica nije ostavio tragove

Inspektori kriminalističke policije priveli su na informativni razgovor 26 osoba bliskih „kavačkom klanu” kako bi provjerili njihov alibi u vrijeme ubistva Kotoranina Veselina Veska Vukotića (69), oca Jovana i Igora Vukotića, piše Dan.

Do zaključenja broja lista Dan niko nije zadržan niti zvanično osumnjičen za ovaj zločin. Policija je, kako saznaje ovaj list, na licu mjesta pronašla šest čaura. Sumnja se da je u atentatu korišćen poluautomatski pištolj. Činjenica da ubica nije ostavio gotovo nijedan trag otežava policijsku istragu.

Istražitelji vjeruju da iza ove likvidacije stoji “kavački klan” koji je u sukobu sa sinovima ubijenog Veselina Vukotića. Dodatno je pojačano obezbjeđenje članova ova dva klana pošto se strahuje da će ova likvidacija izazvati nove krvave obračune u Kotoru i drugim gradovima širom regiona i Evrope.

Vukotić je ubijen preksinoć ispred kuće u kojoj je živio u kotorskom naselju Dobrota. Smrtonosne hice u Vukotića ispalila je za sada nepoznata muška osoba. Vukotić je izašao iz kuće i krenuo prema svom automobilu, kada je ubica ispalio više hitaca u njega, a potom pobjegao.

Otac vođa “škaljarskog klana” u nekoliko navrata je putem medija tvrdio da policija, posebno pojedine strukture iz Agencije za nacionalnu bezbjednost, podmeću njegovim sinovima i da njegovoj porodici crtaju mete.

Prema preliminarnim rezultatima istrage i onoga što se moglo vidjeti na snimcima sa okolnih video-nadzora, ubica je na glavi imao kačket. Na snimcima se vidi i saučesnik koji mu je pomogao nakon ubistva.

Vukotićevi sinovi Jovan Jovica i Igor nisu u Crnoj Gori. Jovan je u zatvoru u Srbiji, gdje služi kaznu od 15 mjeseci zbog falsifikovanja pasoša.

Drugi Vukotićev sin Igor je u bjekstvu, koji je optužen da je formirao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više ubistava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.