Zakupci na Budvanskom šetalištu proveli noć ispred svojih objekata
Foto: RTV Budva

Još uvijek čekaju odgovor ministarstva

Zakupci na Budvanskom šetalištu proveli noć ispred svojih objekata

Zakupci privremenih lokacija dežurali su cijelu noć na šetalištu u cilju sprječavanja rušenja privremenih objekata. Uprkos najavi inspekcije da će se danas na spornim lokacijama pojaviti ohrabreni asistencijom policije, to se još uvijek nije dogodilo.

Zakupci lokacija u šetališnoj zoni i dalje se nadaju preimenovanju Odluke i prologiranju roka zabrane privremenih lokacija do oktobra ove godine, kada bi se kako su rekli, sami povukli i doveli u red lokacije koje bi poslije uklanjanja objekata ostale prazne i nesređene, javlja RTV Budva.

Zakupac privremenog objekta, Savo Radonjić, je kazao da su oni od juče tamo.

"Smjenjivali smo se čekajući građevinsku inspekciju. I dalje smo pri svom stavu da ćemo lokacije braniti do kraja, do konačnog stava ministra. Ponovo molimo i apelujemo da usliši naše molbe da na ovom potezu svi ostanemo do oktobra, kada ćemo sami otići", istakao je Radonjić.

On je kazao da se nadaju da će se ova agonija završiti danas ili sjutra, te da će se danas na sjednici Vlade konačno izreći finalni stav, ostaju li ili ne.

"Tri dana ćemo biti ovdje, dok ne čujemo pozivan stav kojem se nadamo i na koji apelujemo. Selektivna odluka je već urađena jer na ovom potezu. Po planu ništa nije bilo, a kao što vidimo neki restorani su ostali, upisani su preko noći", zaključio je Radonjić.

Kako nezvanično saznaje RTV Budva, građevinska inpekcija sa izvršnom službom iz Podgorice danas se neće pojaviti na šetalištu u Budvi, jer prema Pravilniku o uslovima i načinu pružanja pomoći državnim organima, moraju da sačekaju asistenciju policije, koju, nakon što se utvrdi da im treba, mogu dobiti tek nakon pet dana.

Na pitanja koja su uputili juče Ministarstvu održivog razvoja i turizma povodom aktuelene situacije, još uvijek nijesu dobili odgovor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.