Vlasnik upozorio: Čuvajte se moje sove,može da zgrabi djecu (FOTO)
Foto: Twitter

Pobjegla nakon što je mačka prepala

Vlasnik upozorio: Čuvajte se moje sove,može da zgrabi djecu (FOTO)

Divovska sova koja bi mogla svojim kandžama da zgrabi dijete je pobjegla od svog vlasnika u mjestu Kilder u Irskoj.

Vlasnik odbjegle sove buljine, piše Dejli mejl, upozorava da se, ukoliko je neko vidi, ne približava ovoj džinovskoj ptici, te je dodao da posebno obrate pažnju na djecu.

Sova, po imenu Tenk, pobjegla nakon što ju je prepala mačka, a njen vlasnik Daren Džekson ispričao je da sova može da pojede manjeg srndaća, od kad je bila stara samo 10 dana. Njen raspon krila je oko dva metra i hrani se jelenima, glodarima, i drugim pticama.

Ima raspon krila oko dva metra, a Daren podvlači da ukoliko je neko vidi nikako ne pokušava da je uhvati već pozove nadležne. Dodao je i da su njene kandže veoma opasne i da bi mogla ozbiljno da povrijedi onoga ko bi pokušao da je uhvati.

"Njene kandže su toliko jake da i mogla ozbiljno da povrijedi ruku odrasle osobe ili ruku djeteta".

Ova sova je inače najveća sova na svijetu. Ima uške na glavi, moćne kandže i narandžaste oči.

D30FkmJW4AEB9lf

Foto:Twiter

Izvor: B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.