Ugledni svjetski neurohirurg pozvao crnogorske ljekare na edukaciju
Hrapović i Ozek

Ministar zahvalio na operativnim zahtjevima izvedenim za djecu iz CG

Ugledni svjetski neurohirurg pozvao crnogorske ljekare na edukaciju

Ministar zdravlja Kenan Hrapović ugostio je prof. dr Memeta Ozeka, jednog od vodećih svjetskih dječjih neurohirurga i načelnika Odjeljenja za pedijatrijsku neurohirurgiju na Medicinskom fakultetu Univerziteta Acibadem u Istanbulu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, Hrapović je zahvalio profesoru Ozeku na uspješno izvedenim zahtjevnim operativnim zahvatima za jedan broj djece koja su iz Crne Gore bila na liječenju u Turskoj.

„Od tada nejake i slabe djece, pogođene bolešću, sada imamo oporavljene mlade ljude koji nesmetano žive svoj život i koje srijećem na ulici, na sportskim događajima, i na tome sam Vam posebno zahvalan, kao i svi građani Crne Gore“, istakao je Hrapović.

Profesor Ozek objasnio je da na Univerzitetu unazad pet godina imaju program po kojem iz mnogih zemalja ljekari dolaze na edukaciju i uručio ministru Hrapoviću program edukacije i pozvao da zdravstveni sistem odabere ljekare koji će usvojiti najnovija znanja iz oblasti neurohirurgije, kako bi mogli da u Crnoj Gori kreiraju svoj tim i unaprijede operativni program.

„Nama je trebalo 25 godina da dostignemo ovaj nivo medicinskih vještina, a ovim programom vama možemo pomoći da to ostvarite u mnogo kraćem roku“, kazao je prof. dr Ozek.

Prof. dr Ozek boravi u Crnoj Gori na poziv ministra Hrapovića, a tokom posjete održao je stručno predavanje na Medicinskom fakuktetu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.