Tači: Naša želja je da Kosovo bude članica NATO-a
Hašim Tači

Tači: Naša želja je da Kosovo bude članica NATO-a

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas povodom 70 godina od osnivanja Sjevernoatlantskog saveza (NATO) da je želja Kosova da bude dio tog saveza, da već dugo radi na tome, kao i da je spremno da doprinese miru i stabilnosti u regionu, Evropi i svijetu.

"Kao zajednica naroda i država koja neprestano radi na jačanju mira, NATO i dalje odražava najveću sigurnost, saradnju i solidarnost za sve. Srećni smo što imamo NATO na Kosovu, ali naša želja je da Kosovo bude u NATO", napisao je Tači na svom Fejsbuku.

On je kazao da Kosovo želi da nastavi "evroatlantsko putovanje" kao zemlja članica NATO i da na tome već dugo radi.

"U skladu sa svim zemljama članicama NATO-a, Republika Kosovo je spremna da doprinese više miru i stabilnosti u regionu, Evropi i svijetu", naveo je Tači, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.