Krivokapić: Pregovore o tehničkoj vladi što prije otvoriti
Ranko Krivokapić

Krivokapić: Pregovore o tehničkoj vladi što prije otvoriti

Potrebno je što prije otvoriti pregovore o tehničkoj vladi, poručio je lider SDP-a Ranko Krivokapić, nakon sastanka sa generalnim sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom.

Greminger se u Skupštini sastao sa predstavnicima opozicije.

Krivokapić je kazao da vremena nema, te da potrebno što prije otvoriti pregovore o tehničkoj vladi, javlja agencija MINA.

“Znam da druge relevantne adrese u Evropi to podržavaju, da su to sugerisale vrhu vlasti i očekujem da vrlo brzo moramo sjesti za sto kako bi iz ovoga izašli na najbolji mogući način za Crnu Goru. Ničija vlast nije važnija od ove države”, kazao je Krivokapić.

Krivokapić je nakon sastanka rekao da se OEBS vratio u Crnu Goru na pravi način.

“Crna Gora je pokazala ogromnu zrelost, ogromnu građansku zrelost i zrelost u opoziciji. Rješenja koja su ponuđena su do kraja konstruktivna. Traži se tehnička vlada, traži se brz dogovor i traži se produktivno rješavanje problema u državi do izbora iduće godine. Taj stepen ozbiljnosti koji smo postigli u prošloj tehničkoj vladi sada treba dovesti do njene efektivnosti, da ona bude i realno produktivna, za razliku od onih tri mjeseca koliko smo imali prošli put”, naglasio je Krivokapić.

OEBS, kako je kazao Krivokapić ima mogućnosti da pomogne.

“Vremena nemamo. Situacija sa mnogim pokazateljima kreće ka zaoštravanju. Kao i devedesetih se pojavljuju nacionalne tačke zagrijavanja, Berane, Miholjska prevlaka i druge, promjene u bezbjednosnom sektoru koje ne upućuju na demokratizaciju, ekonomsko-socijalna situacija koja je sve teža, sudske i tužilačke odluke koje nemaju povjerenje javnosti”, zaključio je Krivokapić.

Nakon sastanka iz GP URA je saoptšteno da ta stranka, kao ni kompletna opozicija neće izlaziti na bilo koje izbore u narednom periodu sve dok se ne riješi, kako su kazali, politička i društvena kriza u zemlji i ispune zahtjevi građana s protesta, prenosi agencija MINA.

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar kazao je i da je pitanje slobodnih i fer izbora političko pitanje broj jedan danas u Crnoj Gori i da bez regularnog izbornog procesa i smjenjivosti vlasti na izborima ne možemo govoriti o demokratiji.

„Mi godinama ukazujemo na neregularnosti u izbornim procesima. Dostavljali smo i vašoj misiji cjelokupne dokaze o flagrantnom povređivanju izbornih prava u Crnoj Gori i o različitim izbornim neregularnostima. Sada svi svjedočimo i najkonkretnijim dokazima o malverzacijama vladajuće partije. Nećemo učestvovati u takvom političkom ambijenti i simulirati demokratske tekovine savremenih evropskih zemalja“ poručio je na kraju Konatar Gremingeru.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.