Tomkić se ne osjeća bezbjedno: Savović preuzeo odgovornost kako bi nalogodavci ostali na slobodi
Savović, foto:Facebook

Maltretiranje trpio više od godinu

Tomkić se ne osjeća bezbjedno: Savović preuzeo odgovornost kako bi nalogodavci ostali na slobodi

Beranac Igor Tomkić izjavio je da se ni nakon hapšenja Aleksandra Savovića ne osjeća bezbjedno.

"Ne osjećam se sigurno jer znam da je glavni dio grupe koji je naložio napad na mene na slobodi. Savović i dvojica mladića koji su u pritvoru su manji dio grupe koja mi radi sve ovo", kazao je Tomkić.

On je ubijeđen da je Savović po dogovoru preuzeo na sebe odgovornost kako bi nalogodavci ostali na slobodi.

"Poznato mi je da je Savović skoro izašao iz zatvora, ali znam da on nije majstor za pirotehniku. Neko mu je sve to pripremio, a on je samo izvršilac nečije naredbe", kazao je Tomkić, piše Pobjeda.

Aleksandar Savović iz Berana uhapšen je juče zbog sumnje da je 28. marta polio benzinom i zapalio prodavnicu Igora Tomkića u naselju Dolac, saopšteno je iz Uprave policije. Savović se tereti za krivično dijelo oštećenje i uništenje tuđe stvari.

Prema nezvaničnim saznanjima, Savović je priznao i preuzeo odgovornost za podmetanje požara koji se dogodio uprkos činjenici da je bila dodijeljena policijska zaštita porodici Tomkić.

5c9cbad409b8486fb388692a0a0a0a672019032823569326743050816Webpreview

Zapaljena prodavnica

Stanovnicima naselja Dolac Milošu Radeviću (25) i Novaku Petriću (19) iz Berana određen je pritvor do trideset dana zbog nanošenja teških tjelesnih povreda i nasilničkog ponašanja.Vijestima je nezvanično saopšteno da je osumnjičeni pred inspektorima priznao da je sugrađaninu zapalio trafiku i objasnio da je to učinio jer su mu drugovi završili u zatvoru nakon što su pretukli Tomkića.

Istražitelji su saopštili da vjeruju da je napad na Tomkića povezan sa činjenicom da je hrvatske nacionalnosti.

Tomkić ipak ističe da je zadovoljan što je klupko počelo da se odmotava i da je hapšenje Savovića, Radevića i Petrića samo početak razbijanja grupe mladića čije je maltretiranje trpio više od godinu, prenosi Pobjeda. On je kazao da je njegova porodica pod zaštitom policije.

Beranski inspektori su za dan rasvijetlili podmetanje požara na trafici u vlasništvu Tomkića.Inspektori policije, međutim, čekaju da stignu forenzički dokazi. 

"Ne isključuje se mogućnost, a na koju je ukazao Tomkić, da je Savović, koji je već ranije zatvaran, odabran da se žrtvuje za ostale članove bande koja ordinira po naselju Dolac i maltretira porodicu Tomkić", kazao je izbor blizak istrazi.

Vanredna sjednica beranskog parlamenta

Skupština opštine (SO) Berane danas će, na vanrednoj sjednici, raspravljati o bezbjednosnoj situaciji u tom gradu, sa posebnim osvrtom na posljednja dešavanja.

“Za dnevni red predložena je Informacija o trenutnoj bezbjednosnoj situaciji u opštini Berane, sa posebnim osvrtom na posljednja dešavanja”, objavljeno je na sajtu Opštine.

Kako se navodi, izvjestioci su načelnik Centra bezjednosti i rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama.

Vlada daje 12 hiljada eura

Vlada Crne Gore će porodici Igora Tomkića iz Berana uplatiti 12 hiljada eura za sanaciju štete nastale paljenjem njegovog objekta.

Kako je saopšteno iz Vlade, odluka o uplati hitne nonvčane pomoći porodici Tomkić donijeta je jednoglasno na telefonskoj sjednici u petak, na osnovu pribavljenih saglasnosti članova Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.