Božović: Policija će učiniti sve kako bi porodica Tomkić bila bezbjedna (VIDEO)
Božović, Foto:Screenshot

Uhapšena dva napadača i osumnjičeni za paljenje prodavnice

Božović: Policija će učiniti sve kako bi porodica Tomkić bila bezbjedna (VIDEO)

Policija je u Beranama uhapsila Aleksandra Savovića osumnjičenog za podmetanje požara na radnju Igora Tomkića. Kako je saopštio načelnik Centra bezbjendosti Berane uhapšena su još dva lica osumnjičena da su Tomkića prethodno fizički napala.

"Službenici CB Berane su, zajedno sa Sektorom kriminalisticke policije, u kratkom roku rasvijetlili podmetanje požara na radnji u vlasništvu Igora Tomkića", kazao je Božović.

Uhapšena su i dva lica osumnjičena za fizički napad na Tomkića-

"Policija je u stalnoj komunikaciji sa porodicom Tomkić i neće dozvoliti da bilo ko ugrozi njihovu sigurnost ili izvrši napad na njihovu imovinu. Preduzeće sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi porodica Tomkić bila bezbjedna i osjećala se bezbjedno u Beranama", rekao je Božović.

Slučaj Igora Tomkića, Hrvata koji živi u Beranama, posljednjih dana aktuelna je tema u našoj zemlji. On je posljednjih mjeseci trpio maltretiranja, prijetnje i uvrede, da bi ga prošle sedmice dvojica sugrađana pretukla u njegovoj prodavnici. Nekoliko dana kasnije, Tomkiću je zapaljena prodavnica. 

Zbog napada na nacionalnoj osnovi, premijer Duško Marković kazao je juče da će policija "ako treba preorati cijelu Crnu Goru, kako bi uhapsila napadače". 

5c9cbad409b8486fb388692a0a0a0a672019032823569326743050816Webpreview

Zapaljena imovina

Tomkić je dobijao mnoge prijetnje, među kojima su „Ustaše, selite se“, kao i „Nemate šta da tražite ovdje“ i „Šta će Hrvat ovdje, nema šta da traži“. 

5c9d2f80a98c4c8f858b6bf40a0a0a677daafd8c858caca037ca90dfecba2bb8preview

Pretučeni Tomkić

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.