Novi protest 30. mart u 18h, na Trgu nezavisnosti
Mapa šetnje

Novi protest 30. mart u 18h, na Trgu nezavisnosti

Sedmi protest pod sloganom "Odupri se - 97.000" biće održan 30. marta u 18 sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici, saopštili su organizatori.

Oni su pozvali sve građane da im se pridruže u što većem broju.

"Jer je to jedini način da dođe do ispunjenja naših zahtjeva za oslobađanjem zarobljenih institucija i do korjenite promjene sistema koji već decenijama služi isključivo opstanku hobotnice na vlasti", saopštili su organizatori.

Dodaju i da se njihov otpor se širi.

"Tokom cijele sedmice, organizovane su nenasilne akcije kako od strane pokreta "Odupri se", tako i od strane drugih organizacija i pojedinaca. Otpočeli smo opkoljavanje institucija, sigurni da će uskoro njihovi zaposleni moći da obavljaju svoj posao profesionalno i bez pritisaka. Samo na ovaj način možemo da izvršimo pritisak na sistem, omogućimo promjene i ostvarimo slobodu izbora na civilizovan način. Na protestu u subotu predstavnici parlamentarne opozicije će na bini potpisati Sporazum o budućnosti. To je važan korak ka jedinstvu i solidarnosti svih elemenata u društvu", navodi se u saopštenju.

Iako su u jednom od intervjua najavljeni marševi solidarnosti prema glavnom gradu, ta akcija neće biti održana ove subote, ali dodaju da rade na stvaranju uslova za marševe.

"Sedmi #Oduprise protest, kao i svi prethodni treba da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno. Pozivamo vas da brinete o onima koji stoje ili šetaju pored vas, da ih štitite i čuvate njihovo dostojanstvo. Molimo da se sa posebnim uvažavanjem odnosite prema starijima, osobama sa invaliditetom, trudnicama i roditeljima sa djecom. Uvijek možete kontaktirati nekog od redara koji će se kao i svake subote zajedno sa snagama bezbjednosti brinuti da sve protekne u najboljem mogućem redu", istakli su organizatori.

Protestna šetnja će, kako su saopštili nakon govora krenuti Ulicom slobode prema Stadionu pod Goricom, Bulevarom Ivana Crnojevića preko mosta Milenijum, zatim Bulevarom Jovana Tomaševića, preko mosta Blaža Jovanovića i Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog nazad na Trg nezavisnosti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.