Kompanija m:tel postala operator broj jedan u Crnoj Gori po broju korisnika mobilne mreže
Foto: PR Centar

Kompanija m:tel postala operator broj jedan u Crnoj Gori po broju korisnika mobilne mreže

Kompanija m:tel u februaru je postala operator broj jedan u Crnoj Gori po broju korisnika mobilne mreže, za 30 odsto je povećan broj korisnika fiksnog interneta i televizije, a prihod u prošloj godini je veći za šest odsto u odnosu na 2017. godinu.

To je, na pres konferenciji, saopštio izvršni direktor Kompanije m:tel, Vladimir Lučić, ocijenjujući da je prošla godina bila uspješna za kompaniju.

„U prošloj godini smo povećali prihod šest odsto, i sada je naš prihod 73 miliona eura. Prihod smo povećali zahvaljujući većem broju korisnika kako u mobilnoj, tako i u fiksnoj mreži.

Govoreći o fiksnom internetu i televiziji, Lučić je rekao da kompanija povećava broj korisnika, kojih je, kako je pojasnio, bilo 30 odsto više u odnosu na 2017. godinu.

„Sve to je prouzrokovalo i povećanje naše dobiti. Dobit nam je veća za 20 odsto, nego 2017. godine. Tako da je naša neto dobit bila rekordna i iznosila je 6,7 miliona eura. Što se tiče operativne dobiti, i ona je takođe bila rekordna i iznosi 29 miliona eura“, naveo je Lučić.

On je kazao da je, kada je Kompanija m:tel došla na crnogorsko tržište, imala težak zadatak jer je krenula kao treći operater u mobilnoj, a u fiksnoj su, takođe, internet i televizija bili razvijeni.

„Zadatak nam je bio težak, ali smo ulaganjem u investicije, uspjeli da dođemo do ove pozicije na kojoj jesmo. Uložili smo 290 miliona eura u infrastrukturu. Od toga, direktna strana investicija putem dokapitalizacije od naših vlasnika je bila 122 miliona eura, dok smo ostatak finansirali iz prihoda“, rekao je Lučić.

Samim tim, kako je ocijenio, kompanija m:tel je jedna od najvećih investicija u Crnoj Gori u poslednjih 12 godina.

„Taj pozitivan trend smo ostvarili i ulaganjem u zaposlene. Tako da smo povećali broj zaposlenih prošle godine. Ukupan broj zaposlenih je 480 radnika“, naveo je Lučić.

Prema njegovim riječima, osim izuzetnog rasta u interenetu i televiziji, kompanija je uspjela da napravimo veliki pomak i u mobilnoj mreži.

„Po zvaničnim rezultatima Agencije, u februaru smo postali operator broj jedan po broju korisnika, a to je jedan rijedak primjer u svijetu da neko ko dođe treći operater, dođe do nivoa da bude prvi po broju korisnika. Došli smo do tržišnog učešća u broju mobilnih korisnika na 33,8 odsto“, istakao je Lučić.

On je poručio da će ove godine kompanija težiti da raširi brzi internet u manja mjesta.

„Osluškujući potrebe korisnika, zaključili smo da i mi treba da pustimo jednu vrstu satelitske televizije, kako bi pokrili i taj segment tržišta. To će nam biti ključni servis ove godine. Pustili smo našu uslugu satelitske televizije, potpisali smo strateško partnerstvo sa Astrom, koja je jedna od najvećih satelitskih provajdera u svijetu“, kazao je Lučić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.