Predsjedništvo DPS: Razgovori mogući bez bilo kakvih ultimatuma
Foto: DPS

Predsjedništvo DPS: Razgovori mogući bez bilo kakvih ultimatuma

Na sjednici Predsjedništva Demokratske partije socijalista Crne Gore, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, utvrđen je prijedlog Odluke o raspisivanju izbora u opštinskim organizacijama, odnosno Odboru Glavnog grada Demokratske partije socijalista Crne Gore, koja će biti upućena Glavnom odboru na dalje razmatranje.

Kako je saopšteno iz DPS-a, osim navedene Odluke, Predsjedništvo je utvrdilo i Uputstvo o načinu organizovanja partijskih izbora, uključujući kriterijume za izbor organa partije, kao i hodogram aktivnosti u susret opštinskim izbornim konferencijama i Kongresu.

Saglasno usvojenoj dinamici, izbori u lokalnim odborima Demokratske partije socijalista će biti održani od aprila do jula tekuće godine, nakon čega će uslijediti pripreme za Kongres. 

Kako se dalje navodi, Predsjedništvo je razmatralo i aktuelna politička pitanja i zaključilo da su protesti legitiman način ispoljavanja određenih stavova, uz ocjenu da je riječ o isključivo politički motivisanim skupovima.

Iz DPS-a su kazali da je Predsjedništvo naglasilo otvorenost za dijalog sa svim političkim partijama u okviru institucija sistema.

"Naravno moguće je razgovarati i sa formalnim organizatorima protesta, ali bez bilo kakvih ultimatuma i bez mogucnosti za kompromise, s bilo kim, oko  o temeljnih vrijednosti moderne crnogorske države i drustva i funkcionisanja njenih institucija", piše u saopštenju.

Predsjedništvo je razmatrilo informaciju o izbornim rezultatima u Tuzima. 

"I pored činjenice da je DPS pojedinačno osvojila najveći broj mandata, većinska podrška građana Tuzi je data partijama sa kojima DPS ostvaruje saradnju na državnom nivou. DPS će na temelju poštovanja multinacionalnog i multivjerskog zajedništva nastaviti da djeluje u lokalnom parlamentu u skaldu sa svojim programskim opredjeljenjima,dajući doprinos daljem ekonomskom i društvenom razvoju Tuzi, čijem je samostalnom statusu presudno doprinijela", naveli su iz DPS-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.