Predsjedništvo DPS: Đukanović kanditat za predsjednika
Đukanović i Marković

Marković za zamjenika

Predsjedništvo DPS: Đukanović kanditat za predsjednika

Na večeras održanoj sjednici Predsjedništva Demokratske partije socijalista Crne Gore, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, konstatovani su jednoglasni prijedlozi opštinskih organizacija DPS da kandidat za predsjednika stranke bude Milo Đukanović, kao i da kandidat za zamjenika predsjednika bude Duško Marković.

Na sjednici je utvrđena i lista kandidata za novi sastav Glavnog odbora, za koju je konstatovano da predstavlja najbolju garanciju za buduće izborne i druge političke uspjehe Demokratske partije socijalista.

"Tokom priprema u susret VIII Kongresu, na sastancima mjesnih i opštinskih odbora Demokratske partije socijalista za članstvo u Glavnom odboru je predloženo više od 1500 kandidata, respektabilnih ljudskih i profesionalnih referenci, što dodatno potvrđuje da DPS posjeduje ubjedljivo najbolju kadrovsku osnovu za uspješno vođenje državne i politika na lokalnom nivou", saopšteno je iz DPS-a.

Kako se dalje navodi, Predsjedništvo je utvrdilo prijedloge Programa, Statuta i Izvještaja o radu DPS između dva Kongresa, uz ocjenu da su na najbolji način anticipirane potrebe crnogorskog društva, kroz proces daljeg ekonomskog i demokratskog razvoja. Istovremeno, Predsjedništvo je zaključilo da su primjedbe i sugestije na kongresna dokumenta koje su pristigle tokom javne rasprave, potvrda odgovornog i zrelog promišljanja članova i simpatizera DPS Crne Gore, kao i da predstavljaju odlična usmjerenja za još bolje organizovanje partije i kreiranje ukupne politike.

"Dodatno, Predsjedništvo je usvojilo Dnevni red, Poslovnik o radu VIII Kongresa i Odluku o broju, strukturi i načinu izbora organa Demokratske partije socijalista. Sve usvojene odluke su, saglasno Statutu DPS-a, upućene Glavnom odboru na dalje razmatranje", zaključili su iz ove partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.