Marković: Nećemo dozvoliti stvaranje atmosfere prevrata
Marković, foto:Anadolija

Građanski protesti ne predstavljaju opasnost po državu

Marković: Nećemo dozvoliti stvaranje atmosfere prevrata

Građanski protesti u Crnoj Gori ne predstavljaju opasnost po državu i njen politički sistem, poručio je danas premijer Crne Gore Duško Marković.

Marković je u parlamentu, u okviru Premijerskog sata kazao da Vlada Crne Gore istrajava na planu zaštite države i njenih građana. Ponovio je da zahtjevi za ostavkom nijesu utemeljeni jer, kako kaže, Vlada ima podršku u parlamentu u kojem je izabrana. 

Odgovarajući na pitanje lidera i poslanika Liberalne partije (LP), Andrije Popovića, da li može doći do destabilizacije države zbog aktuelnih protesta, Marković je rekao da su institucije sposobne i spremne da zaštite ustavno-pravni poredak Crne Gore u bilo kom trenutku i bilo kojim okolnostima. 

„Iako možemo sumnjati u političku pozadinu protesta i slutiti na skrivene ambicije nekih organizatora, mislim da opasnosti po državu i njen politički sistem nema. Ne mislim, nego sam siguran, jer naša zemlja danas nije Crna Gora iz 1918. i 1998. godine“, naveo je Marković, prenosi Anadolija.

Crnogorski premijer je kazao da vjeruje da demonstranti „ne žele rušiti, već graditi“. 

„Nećemo dozvoliti stvaranje atmosfere prevrata, a takav ambijent može dovesti do neželjenih posljedica. Protesti su legitimni, razumijemo ih, posebno kada su motivisani željom za poboljšanjem standarda i kvaliteta života građana. Međutim, moramo se saglasiti da Vlada svakodnevno radi na tome“, istako je Marković i dodao da su zahtjevi demonstranata za ostavkom Vlade neutemeljeni, jer ona ima podršku u parlamentu u kojem je izabrana. 

On je pozvao predsjednike parlamentarnih opozicionih stranaka na dijalog sa Vladom u Skupštini. 

„Neka pokrenu inicijativu za ocjenu i provjeru rada Vlade, i biću spreman da tražim od poslanika svoje partije da podrže takvu inicijativu. Tu smo da razgovaramo, ali nema razgovora o ucjenama uzmi ili ostavi“, kazao je Marković. 

Vlada, prema njegovim riječima, pažljivo sluša šta joj govore građani. 

Izvor:Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.