Policija iz saobraćaja isključila kombi vozilo za prevoz putnika zbog tehničke neispravnosti
Ilustracija

Policija iz saobraćaja isključila kombi vozilo za prevoz putnika zbog tehničke neispravnosti

Nikšićka policija je danas, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, iz saobraćaja isključila kombi vozilo firme „Bogićević prevoz“ zbog tehničke neispravnosti. Protiv pravnog lica podnijeta je prekšajna prijava a vozaču je izdat nalog za naplatu mandatne kazne.

"Službenici CB Nikšić su, 12. marta 2019. godine oko 10,50 časova, na magistralnom putu Nikšić – Podgorica, u mjestu Budoš, zaustavili kombi vozilo „Bogićević prevoz” danilovgradskih registarskih oznaka, vlasništvo firme “DD Tours”, kojim je upravljao V.K. (40) iz Danilovgrada a u kojem su se nalazili putnici.

Prilikom kontrole policijski službenici su utvrdili da vozilo nije podvrgnuto redovnom šestomjesečnom pregledu, a što je obaveza shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima (član  317 stav 1 tačka 46) iz kojeg razloga je vozilo isključeno iz saobraćaja i upućeno na kontrolni tehnički pregled", saopšteno je iz Uprave policije.

 Takođe, prilikom kontrole utvrđeno je da se na vozilu nalaze ljetnji pneumatici iako je na snazi Naredba o obaveznoj upotrebi zimske opreme.

Policijski službenici su vozaču saopštili da je za potrebe prevoza putnika potrebno angažovati drugo vozilo, na šta je on izjavio da nije u mogućnosti angažovati drugo vozilo.

"Nakon toga, policijski službenici su saopštili V.K. da putnike preveze do Autobuske stanice u Nikšiću što su putnici navedenog kombija odbili.

Prilikom vršenja kontrolnog tehničkog pregleda kombi vozila utvrđene su sljedeće neispravnosti:- vozilo nije podvrgnuto redovnom šestomjesečnom pregledu,na vozilu se ne nalaze zimski pneumatici,nekompletna prateća oprema i neispravnost pomoćne kočnice",saopšteno je.

U odnosu na konstatovane neispravnosti policijski službenici su podnijeli prekršajnu prijavu protiv pravnog lica i izdali nalog za naplatu mandatne kazne vozaču V.K.

"Napominjemo da policijski službenici svakodnevno sprovode aktivnosti u cilju provjere tehničke ispravnosti vozila za prevoz putnika, kako bi obezbijedili sigurnije uslove za učesnike u saobraćaju", kažu iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.