Tukao slona da bi sjeo,  životinja legla na njega i ubila ga (VIDEO)
Foto: Screenshot

Indija

Tukao slona da bi sjeo, životinja legla na njega i ubila ga (VIDEO)

Arun Panikar, 40-godišnji čuvar slonova u Indiji, preminuo je pošto je slon, kojeg je udarao i naređivao mu da legne - legao na njega i ubio ga.

Arun je radio kao tzv. mahut - osoba koja radi, jaše i "brine" se o slonovima. Navodno, životinja koja ga je ubila bila je u vlasništvu lokalne fondacije koja pomaže rad bolnice.

Arun je pokušao da natjera slona da legne, da mu može očistiti leđa, ali životinja nije slušala naređenja. U pokušaju da ga natjera na poslušnost, počeo je da tuče slona štapom.

Zanio se i postajao sve agresivniji, a onda je pao ispod slona baš kada je odlučio da legne, prenosi Radiosarajevo.ba.

Životinja je sela na čuvara i usmrtila ga, a uznemirujući video objavljen je na Jutjubu.

Uznemirujući događaj zabilježile su sigurnosne kamere, te se vidi kako prilazi muškarac koji mu pokušava pomoći, ali tad je već bilo kasno. Ipak, uspio je nekako natjerati životinju da ustane (opet štapom) i izvući tijelo mahuta.

Obdukcija je otkrila da je Arun preminuo odmah - slon mu je slomio lobanju , a istraga je i dalje u toku.

Komentari i mišljenja korisnika društvenih mreža prilično su podijeljena, no većina je saglasna u nadi da jadna životinja nije više povrijeđena.
 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.