Zvornik: Policija
Foto: Ilustracija

4,46 promila alkohola u krvi

Zvornik: Policija "isključila" iz saobraćaja pijanog pješaka

U mestu Kozluk, pokraj Zvornika u istočnoj Bosni, policija je bila prisiljena da interveniše kako bi iz saobraćaja "isključila" jednog pješaka koji je pijan teturao ulicom pa su procjenili da predstavlja opasnost za druge prolaznike i vozače, prenijeli su lokalni mediji.

Muškarac koji je naknadno identifikovan kao Šemso B. (49) imao je nesreću nakon vesele noći da naiđe na policijsku patrolu koja je kontrolisala stanje u saobraćaju.

Opazili su ga kako u nedjelju u jutarnjim satima tetura magistralnim putem. Odmah su ga podvrgnuli kontroli koja je uglavnom rezervisana za vozače.

"Sprovedenim alkotestiranjem utvrđeno je da on ima 4,46 promila alkohola u organizmu", piše u saopštenju zvorničke policijske uprave.

Prema standardnim mjerenjima prisutnost alkohola u krvi u količini većoj od 4 promila svrstava se u kategoriju tzv. alkoholne kome i po pravilu znači da je osoba popila više od litra žestokog alkoholnog pića.

Šokirani rezultatima policajci su odlučili da Šemsu B. "isključe iz saobraćaja" te su ga odvezli u pritvor na triježnjenje.

Iz zvoričke policije su ovaj slučaj iskoristili kao povod da pozovu sve učesnike u saobraćaju da paze što rade, a na pješake su apelovali da ne hodaju po putu ako su pijani.

Izvor: Hina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.