Od ponoći skuplje sve vrste goriva
ilustracija

Nakon višemjesečnog trenda pada cijena

Od ponoći skuplje sve vrste goriva

Sve vrste goriva u Crnoj Gori će poskupiti od 5 do 6 centi, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Litar eurosupera BMB 98 i BMB 95 od sjutra će biti skuplji šest centi i koštaće 1.32 eura odnosno 1.29 eura po litru.

Litar eurodizela će takođe poskupiti šest centi i iznosiće 1.25 eura po litru.

Litar lož ulja koštaće uz poskupljenje od 5 centi 1.22 eura po litru u veleprodaji. 

Iz Ministarstva ekonomije pojašnjavaju da je nakon višemjesečnog trenda pada cijena naftnih derivata došlo je do rasta cijena goriva na berzi a to je prouzrokovalo korekciju cjena kod nas. 

"Ministarstvo ekonomije objavljuje nedeljni bilten o kretanju cijena naftnih derivata iz kojeg se vidi da su cijene goriva u Crnoj Gori i dalje medju najnižima u regionu", ističu iz tog resora.

Prema odredbama Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun će se obaviti 18. marta  a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 19. marta 2019. godine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.