Pjevač grupe
Kit Flint

Pjevač grupe "Prodigy" umro u 49. godini: Pronađem mrtav u svom stanu

Pjevač grupe Prodidži Kit Flint preminuo je u 49. godini. On je pronađen mrtav u svom stanu u Engleskoj.

Policija se još nalazi u njegovoj kući i ispituje se uzrok smrti, ali njegovu smrt policija ne tretira kao sumnjivu.   

"Primili smo poziv oko osam sati i kada smo stigli mogli smo da konstatujemo samo smrt 49-godišnjeg muškarca. Njegova smrt se ne tretira kao sumnjiva", prenosi Miror izjavu policije.

Kit je bio pjevač benda Prodidži, jednog od najvećih engleskih bendova. Kasnih ’80-ih upoznao je di-džeja Lijama Hauleta i upitao ga da li može da uradi neke mikseve za njega. Jedne noći, kada su se Kit i Liroj Tornhil vraćali sa rejva, okrenuli su Lijamovu kasetu na B stranu kako bi čuli neke od njegovih sopstvenih stvari; bili su potpuno oduševljeni. Riješili su da ga pitaju da li želi da pušta muziku dok njih dvojca igraju na sceni. Lijam je pristao — i tako je rođen Prodidži.

Flinta je bio prepoznatljiv po upadljivosti, pank odjeći, šminki i frizuri sa dvije čirokane, često različite boje. Njegov stil pjevanja podsjećao je na pank pjevanje slično grupi Sex Pistols. 

Prerana smrt Flinta rastužila je njegove fanove, a posebno one i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) koji su se spremali za najavljenu majsku turneju grupe "The Prodigy".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.