Kosor: Bilateralno rješenje za Prevlaku bila bi snažna poruka EU
Jadranka Kosor

Kosor: Bilateralno rješenje za Prevlaku bila bi snažna poruka EU

Rješavanje pitanja Prevlake između Crne Gore i Hrvatske bilateralnim putem bio bi dobar znak i snažna poruka Evropskoj uniji, ocijenila je bivša premijerka Vlade Hrvatske Jadranka Kosor.

Ona je poručila da se samo dogovorom može pronaći rješenje ili pak model za traženje rješenja, javlja Agencija MINA.

Kao neko ko je od 2009. do 2011. godine intenzivno vodio hrvatske pregovore za članstvo u EU i tokom čijeg je mandata ta zemlja postala punopravna članica Unije, Kosor je istakla da se politika Evrope prema novim članicama nije bitno promijenila u odnosu na taj period.

Ni tada, kao ni danas, kako je kazala Kosor, Evropa nije bila naročito oduševljena proširenjem.

Govoreći o perspektivi EU, Kosor procjenjuje i da će budućnost Evropske unije zavisiti od ishoda predstojećih izbora za Evropski parlament, te izlaska Velike Britanije iz evropske zajednice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.