Objavljena nova knjiga NASA: Pogled na Zemlju iz svemira (FOTO)
Foto: NASA

69 fotografija

Objavljena nova knjiga NASA: Pogled na Zemlju iz svemira (FOTO)

Obavijeni oblacima, plavi okeani i pejzaži u duginim bojama oživljavaju stranice „Zemlje“ ‒ nove knjige koju je objavila NASA.

Knjiga je ilustrovana brojnim dramatičnim fotografijama, snimljenim sa satelita koji kruže oko Zemlje.

Od polja lave na Islandu, do ledenih predela Patagonije u Južnoj Americi ‒ 69 fotografija u knjizi „Zemlja", uz kratka naučna objašnjenja, predstavljaju našu atmosferu, vode, tlo i ledene predjele naše planete.

Brazilcloudstreetsamo2014156

Foto: NASA, Jeff Schmaltz

„Spektakularne slike u ovoj knjizi podsjećaju nas na božansku ljepotu našeg svijeta", kaže Lorens Fridl, programski direktor Primjenjenog naučnog programa NASA Odsjeka za nauku o Zemlji u Vašingtonu.

„Nadamo se da će ove slike inspirisati ljude da istražuju, razumiju i poštuju planetu koju nazivamo svojim domom", dodaje.franzjosefast2011228

Foto: NASA, Jesse Allen

Agencija je svoja posmatranja Zemlje učinila dostupnim svima onima koji traže rješenja za važna globalna pitanja kao što su dostupnost svježe vode, sigurnost hrane i ljudsko zdravlje.cocoskeelingali2009202

Foto: NASA, Jesse Allen,Robert Simmon

Izvor: NASA/RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.