Mladi predstvaljaju vještine nenasilne komunikacije, rješavanja sukoba, pomirenja...
ilustracija

1. marta u KICu Budo Tomović

Mladi predstvaljaju vještine nenasilne komunikacije, rješavanja sukoba, pomirenja...

U Podgorici u multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomovic“, 1. marta 2019. godine u periodu od 11 do 14h grupa mladih iz Crne Gore održaće prezentaciju aktivnosti sprovedenih kroz regionalni projekat „BalCan Change“.

 SOS telefon Podgorica je partner na regionalnom projektu „BalCan Change“ koji sprovodi Centar za interkulturalni dijalog (CID) iz Makedonije a finansira Regionalna kancelarija za mlade.

"U okviru projekta „BalCan Change“ poslali smo devetoro mladih iz Crne Gore na obuku neformalnog obrazovanja “Peace Academy” koja je održana u Ohridu, Makedoniji od 19-23. septembra 2018. godine. Mladi iz Crne Gore, su stekli vještine u oblasti nenasilne komunikacije, rješavanja sukoba, pomirenja, aktivizma. Između ostalog naučili su kako da pripreme kampanju javnog zagovaranja koju sada po povratku treba da sprovedu u svojoj zemlji", saopšteno je iz SOSa.

Ideja je bila da mladi raspišu konkurs za dodjelu nagrade najboljoj fotografiji na temu pomirenja sa ciljem da podstaknu svoje drugove i drugarice da kroz umjetnost zagovaraju mir.

"Rezultati kampanje biće prikazani na Karavanu mira koji će se sprovesti od 25. februara do 05. marta a koji će proći kroz 4 zemlje Balkana, Srbiju, Makedoniju, Kosovo i Crnu Goru. Na taj način u svakom gradu ovih država kroz umjetnički izraz mladi će zajednicama pokazati koliko je važno pomirenje i kako je važno", kažu iz ove organozacije.

SOS telefon Podgorica, podsjećaju, od svog osnivanja 1997. godine aktivno radi na prevenciji nasilja.

"Izuzetno smo ponosni na naš program za mlade čiji je cilj podizanje svijesti mladih o nultoj toleranciji nasilja kao i jačanje kapaciteta mladih u oblasti prevencije nasilja, zlostavljanja, govora mržnje i diskriminacije", istakli su iz te organizacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.