Tači: Po svaku cijenu očuvati dobre odnose sa SAD-om
Foto: AA

Na sastanku sa Eratom i Berklijem

Tači: Po svaku cijenu očuvati dobre odnose sa SAD-om

Predsjednik Kosova Hašim Tači zajedno s premijerom Ramušem Haradinajem održao je sastanak s glavnim direktorom za Evropske poslove Nacionalnog savjeta bezbjednosti SAD-a Džonom Eratom i direktorom za Balkan Nacionalnog savjeta bezbednosti SAD-a Bredom Berklijem.

Tači i Haradnaj su s visokim zvaničnicima Bijele kuće Eratom i Berklijem razgovarali o bilateralnim odnosima između Kosova i Sjedinjenih Američkih Država, o političkoj situaciji na Kosovu i u regionu, kao i o dijalogu između Kosova i Srbije, saopšteno je iz Predsjedništva Kosova. 

Kako se navodi, visoki zvaničnici Nacionalnog savjeta bezbjednosti SAD-a ponovo su istakli jasan stav američke administracije da se taksa od 100 posto na robu iz Srbije mora suspendovati u cilju nastavka dijaloga i napora za postizanje sveobuhvatnog sporazuma između Kosova i Srbije. 

Tači je uvjerio visoke američke zvaničnike da ni pod kojim uslovom i ni pod kojim okolnostima Kosovo neće rizikovati međudržavne odnose i prijateljstvo sa SAD-om. 

"Državne institucije što prije treba da preduzmu konkretne korake u skladu s prijateljskim savjetima SAD-a. Ove odluke moraju biti u funkciji očuvanja i jačanja strateške saradnje sa SAD-om i naše državne posvećenosti dijalogu i mirovnom sporazumu", rekao je Tači.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.