DPS: Raspada se koalicija u Kotoru
DPS

DPS: Raspada se koalicija u Kotoru

Za dvije godine vršenja vlasti koalicija na vlasti nije naučila kako se zakazuje skupština, kazali su iz OO DPS Kotor.

"Ne poštuju  poslovnik i  Statut iako se stalno pozivaju na zakonitost.Koalicija na vlasti zakazala je XVIII sjednicu Skupštine, a da pri tom nikada nije zaključila značajne tačke iz XVI i XVII. Pri tom, protivno Poslovniku, materijal za sjednicu je dostavljen svega 4 dana prije njenog održavanja, umjesto propisanih 10 . Nisu održani ni odbori koji imaju zadatak da obrade navedena pitanja", naveli su iz kotorskog DPS-a.

Oni su naglasili da je sve učinjeno mimo reda i propisa, i neumoljivo ostavlja utisak da se nekome mnogo žurilo, uz posebnu želju da se ponešto i sakrije i da se neodržane tačke sa prethodnih sjednica, nekako zaborave, jer su one, očigledno, remetilački faktor u poljuljanoj vanbračnoj zajednici koalicionih partnera.

"Goruća tačka dnevnog reda, vezana za Luku Kotor, nije trebala da bude ništa drugo do promotivni skup po principu „ja tebi vojvodo, ti meni serdare“ i tipična zloupotreba institucije u politikantske svrhe. Dio o „vojvodama“, nećemo posebno tumačiti, sve se reklo samo", kazali su iz DPS-a.

Pojašnjavajući da ova tačka ništa neće promijeniti, odlučiti niti na bilo koji način uticati na stanje i u cjelini predstavlja samo lošu predstavu za građane.

"Demokratska partija socijalista nije spremna da učestvuje u vašoj patetičnoj političkoj propagandi, posebno imajući u vidu, da satnicu za nju, plaćaju građani Kotora. Ali, kada smo već kod Luke Kotor, važno je napomenuti i ono što lokalna vlast nevješto izbjegava – da je većinu potrebnog materijala za dobijanje koncesije Luke Kotor, pripremio prethodni saziv Odbora, mahom iz redova DPS-a. Takođe, podsjećamo vas da je koncesiju dala Vlada Crne Gore i time sačuvala, kako naši bivši koalicioni partneri nazivaju Vrata od grada“, pojašnjavaju iz DPS-a Kotor.

Navodeći da je Vlada Crne Gore ta koja je prepoznala značaj Luke Kotor za privredu Crne Gore i grada Kotora čime je krunisala dugogodišnje zalaganje upravljačke strukture AD Luka Kotor, u kojoj su većinski participirali predstavnici DPS Crne Gore.

"Kada se svedu rezultati vaše vladavine, ostaće samo hrpa jeftine propagande na facebook-u, kršenja zakona, kumovskih i prijateljskih namještaljki. Nismo spremni da vas podržimo u tome. Zbog navedenog, odbornički klub DPS-a Kotor, nije htjeo da učestvuje u još jednoj farsi, a shvatamo da je ova inicijativa za održavanje skupštinebila samo jedan tužan pokušaj doprinosa početku kotorskih karnevalskih svečanosti", poručili su iz OO DPS Kotor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.