Koncert
Foto: MCCG

Koncert "Pozdrav iz Austrije" 27.februara u CNP-u, narednod dana u Pljevljima

Muzički centar Crne Gore, u saradnji sa Ambasadom Austrije u Podgorici, devetu godinu organizuje svojevrsnu verziju Bečkog novogodišnjeg koncerta pod nazivom „Pozdrav iz Austrije“.

Koncerti će ove godine biti upriličeni u Podgorici, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, u srijedu 27. februara, i narednog dana (28. februar) prvi put u Domu kulture u Pljevljima, sa početkom u 20 sati, saopšteno je iz Muzičkog centra Crne Gore.

Iz Muzičkog centra su naveli da će kao i prethodnih godina, Crnogorski simfonijski orkestar i ovom prilikom predvoditi austrijski dirigent Uve Tajmer, maestro bečke Narodne opere i njenog Balskog orkestra.

uvetajmer

Uve Tajmer, foto: MCCG

Repertoar će uključiti popularne numera pisane tokom „zlatnog“ i „srebrnog doba“ operete.

Arijama, valcerima, polkama i marševima autora kao što su Johan Štraus II, Franc Lehar, Žak Ofenbah, Franc fon Supe, Imre Kalman, Robert Štolc i Volfgang Jelinek simfoničari će dočarati raskošni sjaj plesnih dvorana i teatarskih scena Beča, Pariza i ostalih operetskih centara 19. i 20. vijeka.

Kako se dalje navodi, poznate sopranske arije iz „Hofmanovih priča“, „Carevića“, „Venere u svili“ i „Đudite“ tumačiće mađarsko-austrijska solistkinja Brigita Šimon, dok će gost koncertmajstor i ove godine biti Nandor Sederkenji.

brigitaimon

Brigita Šimon, foto: MCCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.