Split: Muškarac zaustavio autobus pa ga razbio(VIDEO)
Foto: Screenshot

Split: Muškarac zaustavio autobus pa ga razbio(VIDEO)

U ranim jutarnjim satima jedan muškarac zaustavio je autobus gradskog prevoznika Promet kod Splita i porazbijao vjetrobransko staklo i udarao po limu autobusa.

Kako je prenio portal Index, podivljali muškarac je u jednom trenutku nakon što je razbio vjetrobransko staklo ušao u autobus, a onda ponovo izašao i nastavio s razbijanjem.

On je prvo iščupao brisač autobusa pa je njime udarao po staklima autobusa. Razbio je prednje, vjetrobransko staklo i više bočnih stakala.

Pojavio se i snimak događaja na kojem se vidi kako podivljali muškarac razbija autobus, a u jednom se trenutku čuje kako putnici viču i jedni drugima govore da stanu u sredinu autobusa.

Autobus koji je razbio saobraćao je na liniji Split - Trogir, a u njemu je bilo više putnika i vozač.

"Mi smo jutros oko 6:30 primili dojavu da muškarac oštećuje Prometov autobus. Muškarac je razbijao vjetrobransko staklo i lim autobusa. Policajci su odmah izašli na teren i zatekli muškarca na licu mjesta. On je počeo da bježi, ali policajci su uspjeli da ga stignu i privedu. S obzirom na njegove stanje on je prebačen u bolnicu, gdje je zadržan na liječenju. Kad se steknu uslovi, protiv njega će se sprovesti kriminalističko istraživanje zbog krivičnog djela oštećivanja tuđe imovine", rekli su za Index iz splitske policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.