Probudila se iz kome i saznala da je postala majka
Eboni sa ćerkicom, foto: Facebook

Probudila se iz kome i saznala da je postala majka

Osamnaestogodišnja djevojka je legla u krevet sa glavoboljom i uvedena je u indukovanu komu. Kada se posle četiri dana probudila, saznala je da je postala majka, prenio je Independent.

Eboni Stivenson studentkinja iz Mančestera uvedena je 2. decembra prošle godine u indukovanu komu, zbog brojnih napada koje je imala. Iako joj se stomak nije vidio, niti joj je ciklus izostao, ljekari su utvrdili da je ona trudna. 

Napadi koje je imala bili su posledica preeklampsije - komplikacije koja se javlja zbog povišenog krvnog pritiska tokom trudnoće, i ljekari su morali da obave hitan carski rez. Kada se djevojka posle tri dana probudila iz kome, saznala da je bila trudna i dobila ćerku. 

“Upoznavanje sa mojom bebom je bilo tako nestvarno. Bila sam van sebe”, opisala je Eboni osjećaj kada je uzela svoju bebu, tešku 3,5 kilograma. 

Studentkinja sportske fizioterapije ima rijetko stanje koje pogađa oko 3.000 žena koje su rođene sa dvije materice. 

Njena trudnoća je još nevjerovatnija zbog toga što je samo jedna materica bila povezana sa jajnikom pomoću jajovoda, što teoretski smanjuje šanse za začeće. 

"Zabrinula sam se da se neću vezati za svoju ćerku. Sada zvuči strašno, ali sam ih zamolila da je odvedu, jer sam bila toliko zbunjena i sigurna da su pogriješili”, rekla je prisjećajući se prvog trenutka kada se probudila. 

Doktori su rekli da je beba Elodi čudo od djeteta, jer žene koje su u sličnoj situaciji kao Eboni, teško zatrudne ili izdrže trudnoću do kraja.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.